Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek? - EZT TUDNOD KELL
babaruha méret

Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek?

Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek?

Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek? Nos, mondhatnánk, hogy attól függ hány centiméterrel és mekkora súllyal született,de persze én is voltam kismama és alig vártam, hogy kiderüljön gyermekem neme és már rohantam is vásárolni. Sőt, én még 50-es kisruhát is vásároltam, mert én elég rövidke baba voltam és minden lehetőségre fel szerettem volna készülni.

Újszülött átlag magassága

51 centiméter magasságú baba

Tehát egy újszülött átlagosan 51 centiméter körüli magassággal születik. A korszülött babáknak általában a 44-50-es méretek a jók. Érdemes ezért 56-os kisruhákból is vásárolni néhány darabot. Ha csak 5 váltással számolunk akkor készülni kell rá, hogy ezt a pár darabot minden nap mosni kell, és nem biztos, hogy meg is száradnak másnapra. Így én inkább azt gondolom jobb ha van legalább 10 kombidressz (body) és rugdalózó ebből a méretből is attól függetlenül, hogy 2-3 hét alatt kinövik.

62 centiméter magasságú baba

A következő méret a 62-es(a mi termékeinkben is ezt a méretet találjátok), ebből jobban is bevásárolhatunk, hiszen körülbelül 2- maximum 3 hónapos koráig jó lesz ez a méret. De persze minden baba más, így ezek csak általánosságban vett adatok.

Baba fej körfogata:

A baba fej körfogata is fontos. Nem csak a szülés pillanatában 🙂 Hanem a ruha vásárláskor is. Ezért ide tettünk egy táblázatot ami megközelítő értékeket tartalmaznak.
Reméljük nektek is segítenek ezek a számok.

Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek
Mekkora méretű ruha kell egy újszülöttnek

A végére néhány jó tanács,mielőtt neki álltok bevásárolni a picinek:

Kardigánból és overálból érdemes rögtön 62-es méretet vásárolni, hiszen ezek alá amúgy is jön még más ruha is. Sapkából 1-2-es méret, kiscipőből 16-17-es a megfelelő általában. Rugdalózóból és kombidresszből,mint már fentebb is említettem 56-62-es méretből is vásárolhatunk. Valamint fontos az is, hogy lehetőség szerint 100% pamutból készüljenek (a mi kis ruháink is 100% pamutból vannak),hiszen egy újszülött bőre még nagyon érzékeny.

25cm*25cm*50cm
25cm*25cm*50cm
13 990 Ft
25cm*25cm*35cm
14 990 Ft

Pelenkatorta

Őszi pelenkatorta

8 990 Ft

Vélemény, hozzászólás?